Nau Côclea és un Centre de Creació Contemporània fundat per artistes el 1996.
Estem a Camallera, Alt Empordà, Girona.
Produïm i presentem exposicions, projectes d’art sonor i de performance. Fem formació per a creadors i divulgació artística. També tenim un programa internacional de residències i diverses beques de creació i recerca. El nostre programa principal és actualment el Grand Tour, un viatge anual a peu amb un centenar d’artistes de totes les disciplines, obert a tots els públics. Nau Côclea és membre de la Xarxa de Centres de Creació i Producció de Catalunya Xarxaprod Oberts a idees, desigs somnis i projectes. Si en tens, contacta amb nosaltres.
Clara Garí Directora
Directora des de la seva fundació del Centre de Creació Contemporània Nau Côclea de Camallera i des de 2015 del programa interdisciplinar de creació Grand Tour www.elgrandtour.net
És membre de la plataforma Walking Europe juntament amb entitats relacionades amb caminar com a pràctica artística. Recentment ha coordinat el congrés internacional “Art del Caminar i Geografies Relacionals” a la UdG, l’Observatori del Paisatge i la Universitat de Vic amb la col·laboració de diverses entitats catalanes i internacionals.
Te una trajectòria que uneix art i gestió on s’ha mogut sempre des del tercer sector de la cultura. Ha estat membre de diversos col·lectius artístics independents com l’Orquestra del Caos, Redarte, Corpologia etc. Ha estat presidenta de la Xarxa de Centres de Producció i Creació de Catalunya i actualment és membre de la junta directiva de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya.
Ha estat comissària d’exposicions per a La Capella ICUB, la Fundació la Caixa, l’Ajuntament de Girona, el Vinseum de Vilafranca del Penedés, el CCCB, etc. Recentment ha comissariat la intervenció interdisciplinar Péixer, per al projecte intercomarcal català “Terra Teca Traca, agroecologia i ruralitat”. Va ser membre del grup assessor per a la creació del Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona. També ha estat codirectora de diversos festivals i cicles d’arts escèniques i música entre els quals el Festival Música13 de Noves Músiques a l’Empordà i el Festival Zeppelin a Barcelona. Va ser curadora del projecte HoritzoTV perspectives d’una altra televisió possible i dels encontres Blogs&Clubs xarxes socials i comunicació 2.0 La Capella , Insititut de Cultura de Barcelona 2007- 2011.
De de 2009 a 2020 ha estat professora associada del Màster de Gestió Cultural de la UOC. També ha estat professora d’Art i Projectes a l’Escola univesitària Esdi de Sabadell, al Màster d’Interfícies Digitals de l’escola universitària Elisava de Barcelona i professora de gestió cultural al CERC i a la Fundació Interarts. Durant 15 anys va dirigir el projecte educatiu Shantidhara Pillalu a Chimallapali, Andhra Pradesh, India.
Ha fet part del grup de recerca psicoanalítica Cartel Tránsitos i ha rebut una beca Kreas per a l’estudi de les dinàmiques de grup en el context de Grand Tour.
Col·labora habitualment amb la revista digital Núvol.cat i amb diverses revistes internacionals sobre temes d’art i comunitat, performance, art i educació i nous comportaments artístics.