https://vimeo.com/manage/videos/837282063

Visualitza el Video de les trobades Walking Art and Relational Geographies 2022

https://vimeo.com/manage/videos/837282063

GRAND TOUR WEBSITE IS WWW.ELGRANDTOUR.NET

Ando , luego estamos. Sobre Grand Tour Clara Garí

Este texto ha sido publicado en el libro “Voces que Caminan” editado por Gabriel Villota con aportaciones de Carmen Pardo, Hildegard Westerkamp, Alfredo Puente, Leyre Goikoetxea, Carmen Nogueira, Xabier Erkizia, Luis Martinez Campo, Juan Guardiola y Clara Garí.
Ed. Gabiel Villota Toyos Enero 2023 con motivo de la exposición “Voces que Caminan” en la Fundación Cerezales Antonino y Cinia León (España). Pdf a continuación. Puedes descargar y utilizar el texto citando la procedencia.

L’artista caminant Monique Besten (Països Baixos) guanya la Beca Grand Tour Walking Art 2017 i acompanyarà els caminants en la ruta d’enguany.

monique besten red

L’artista caminant Monique Besten (Països Baixos) guanya la Beca Grand Tour Walking Art 2017 i acompanyarà els caminants en la ruta d’enguany.

Si la beca Grand Tour 2016 la va guanyar un projecte documental sobre un home que no podia aturar-se (Holy Blisters de Paula Onet), enguany el premi ha estat per a una proposta que fon l’imaginari virtual del viatge anticipat, la realitat del viatge i la narració de la ruta viscuda.
Monique Besten (Països Baixos) que es defineix com a “walking artist”, escriptora, historiadora i activista, practica les caminades com a font de creació des de 2012 i n’ha realitzat unes quantes per Europa, de llarg recorregut.
El projecte guanyador encara no te nom. Consisteix en un camí virtual de la ruta Grand Tour 2017, seguit de la caminada real i de la crònica posterior del viatge. Les històries dels tres viatges (anticipat, real i crònica) es barregen al final i donen lloc a incomptables testimonis: vídeos, textos, fotografies i la plantació als llocs físics de llavors germinades durant el viatge virtual. Tots els esdeveniments i efemèrides del viatge hi quedaran registrats. L’artista camina vestida amb trajo d’etiqueta i convida els altres caminants a brodar-l’hi detalls de la seva experiència compartida.
El jurat, format per Carme Sais directora del Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona, Pilar Sampietro periodista radiofònica (Ràdio3 Ràdio4), Bernat Puigtobella director de Núvol, Paula Onet guanyadora de la beca 2016 i Clara Garí directora del Centre de Creació Contemporània Nau Côclea, va escollir aquest per ser un projecte específic de caminar com a art i per la seva capacitat de fusionar  realitat i històries, experiència i paraula a la manera dels antics exploradors i viatgers.
El jurat va escollir dos finalistes més, el projecte d’art sonor Territorio Tàctil del colombià Carlos Gómez, i  Emboscada, de performance i poesia proposat pel col·lectiu Nicomedes Mendes (Núria M. Vernis, Guim Valls i Oriol Sauleda).
Grand Tour és un viatge a peu de més de 250 km que recorre en tres setmanes el país en forma d’espiral i on els caminants van acompanyats d’artistes de totes les disciplines. Va començar el 2015 a la Nau Côclea i en la seva tercera edició realitzarà una ruta de Núria a Montserrat, del 17 d’agost al 3 de setembre. Tothom es convidat a caminar, una part o la totalitat de la ruta.

Més informació www.elgrandtour.net  grandtour@elgrandtour.net

 

Beca de Creació i Residència Grand Tour “Caminar com a Pràctica Artística”

Llegeix les bases aquí  Bases en català

Més informació sobre el projecte Grand Tour

beca-gt-cat-01

 

 

 

 

 

 

EDICIONS ANTERIORS

GRAND TOUR 2016 L’ESCALA RIPOLL

Aquest any, El Viatge de les Arts fa El Grand Tour del 26 d’agost al 13 de setembre. 260 km a peu en tres setmanes amb més de 100 artistes. Visita la nostra web www.elgrandtour.net

 

 

Grand Tour

Trena de Set Aigües de Carles Fages de Climent. Amb Biel Barnils, Salvador Giralt i Jordi Pla Planes, editor del poemari (Brau Edicions)

Diumenge 17 de maig de 2014 de 11 a 17 hores

Sonet grup red

T’he vist en somnis, estany de meravella.

Prop Les Escaules feien un manyoc

de cabells blaus, daurats com l’albercoc

o brins d’estel. Si es mira, no hi ha lloc

amunt ni avall millor que Boadella

———————————————————————————————————————————————————–

Hola Rossinyol!  Un taller dedicat al Rossinyol en la natura, la música i la literatura

Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Dissabte 18 de maig  de 8 a 20 hores

 

Un dia dedicat al Rossinyol en la natura, la música i la literatura. Aprèn a reconèixer el seu cant i escolta poemes, cançons i històries d’aquest ocell migratori. A estones també caminarem en silenci per apreciar el paisatge sonor dels Aiguamolls de l’Empordà, on les aus són les protagonistes. Una jornada familiar apta per a tots els públics.

PROGRAMA

8-8,30 passejada en silenci  amb el paisatge sonor dels Aiguamolls  (els que no vulguin matinar poden començar a les 9)

8,30-9  Cafè de camp

9-11 sortida per conèixer el cant del rossinyol i d’altres aus. Amb Eloïsa Matheu, ornitòloga especialista en cants d’ocells.

11-11,45 esmorzar

12-13,30 conversa: el rossinyol, perquè viatja, perquè canta i com viu

14-18,30  temps lliure, pícnic  a la platja (heu de portar carmanyola)

18,30-19,30: cançons i històries de rossinyols des de l’edat mitjana fins avui. Laura de Castellet, musicòloga i cantant.

19,30-20,30 Concert de rossinyols

20  berenar sopar amb intervencions sorpresa i participació de tothom

Eloïsa Matheu  www.sonidosdelanaturaleza.com

Laura de Castellet, musicòloga i cantant.  http://sasserra.blogspot.com.

 

Preus (inclou material documental i  esmorzar i/o berenar/sopar segons el cas)

Només matí o només tarda  15 euros, nens menys de 8 anys 5 euros

Jornada sencera  20 euros nens menys de 8 anys 8 euros

Inscripcions i més informació info@naucoclea.net  637880565 www.naucoclea.net