shahre farang

A L’ESPAI LLUERNA DE RUPIÀ WWW.LLUERNA.CAT

La narració oral és una tradició mil·lenaria de la cultura persa. A les places, als mercats i als cafés, el Naghal o contacontes era esperat per grans i petits per desplegar tota la màgia de les seves històries.

De vegades el Naghal portava un teatret màgic. Mirant per un forat, la gent veia, a l’interior del teatret, la història que havia sentit de la veu del narrador. D’això se’n deia un Shahr E Farang.

Us proposem construïr un d’aquests màgics castell/teatres guiats pel narrador persa Sabry Zekry. Ho farem col·lectivament i cada participant (o en grups) crearà una petita història per narrar a l’interior del teatret: mitjançant dibuixos, fotografies o un petit vídeo gravat amb un telèfon mòbil.

Al final del taller hi haurà una presentació de les històries que es podran veure dins el teatret.

El taller es desenvoluparà en anglés i persa amb traducció al català.

 

Dirigit a:
Adults i nois i noies a partir de 9 anys. No calen habilitats especials.

Dies:
10 i 11 de gener

Horari:
Dissabte: 10 a 13h.* i de 14:30 a 19h. 
Diumenge: 10 a 14h.
(*pararem per dinar. Cal dur menjar per dinar i compartir)

Preu:
70€ (material inclós)

 

Inscripcions fins el 8 de gener www.lluerna.cat


Imparteix

Sabry Zekry és un artista multidisciplinari d’origen iraní. Actualment viu a El Caire. El seu treball artístic inclou cinema, fotografia, performance, guionatge i direcció teatral. Va descobrir el teatre físic a Corea del Sud treballant amb l’artista britànic James Sutherland. Ha participat a diversos tallers de teatre físic a l’institut Grotowsky de Polonia i a Le Site de pratiques théâtrales (Paris, Lavauzelle).

El seu interés pel teatre i la seva sensibilitat visual el van dur a unir aquestes arts i a combinar elements, símbols i técniques asiàtiques, com ara les tradicions narratives de l’Iran i la dansa de l’Índia, amb técniques occidentals.

Taller en col·laboració amb el centre de creació Nau Côclea de Camallera www.naucoclea.com