Beca Brack/Nau Côclea/Singcat 2015 . Viatge i estada a Singapur

Cartel beca 2015

unseen

Unseen Art Initiatives/Brack Singapur i Nau Côclea Camallera amb la col·laboració del Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona i el col·lectiu Singcat convoquen la beca Brack/Nau Côclea/Singcat 2015

1. Objectius i destinataris

L’objectiu de la beca és afavorir la mobilitat dels artistes visuals residents a Catalunya i l’intercanvi amb artistes del sud est asiàtic.

Hi poden optar tots els artistes visuals que en aquest moment tinguin la seva residència a Catalunya.

2. Àrea de recerca

La beca està adreçada a artistes interessats en realitzar una recerca creativa en art públic i treball social. L’artista serà allotjat a Queenstown, un dels primers complexos d’habitatges a Singapur. La zona està actualment en procés de remodelació, i constitueix un camp de treball privilegiat per a qualsevol artista interessat en temes d’interacció cultural i  social, context urbà, memòria i espai públic: espai i imaginari públic, art i salut als hospitals de la comunitat especialment de salut mental i desenvolupament social del barri de Queenstown.

2. Període de la residència

L’artista seleccionat/ada residira durant 5 setmanes a l’espai Unseen Art Initiatives de Singapur. El període pot ser seleccionat per l’artista entre el 16 d’octubre i el 16 de desembre de 2015.

Així mateix, un artista de Singapur residirà durant 5 setmanes a la Nau Côclea de Camallera.

3. Dotació de la beca

La dotació de la beca és de 1000 euros en concepte de manutenció, assegurança mèdica, transports locals i despeses de producció de l’artista. A més a més cobreix el vol Barcelona/Singapur i l’allotjament i  l’espai de treball de l’artista a Singapur.

4. Allotjament i espai de treball

L’artista serà allotjat en un apartament on disposarà d’habitació pròpia. El bany i la cuina són compartits.  L’estudi que utilitzarà el resident es troba a la planta baixa del mateix edifici de la residència. Està situat a poca distància de l’estació de tren de Queenstown. També és un espai compartit amb altres artistes.
La ubicació ofereix a l’artista una interessant visió de la política d’habitatge públic de Singapur i plans de desenvolupament urbà. L’envelliment de la població i nombrosos aspectes del barri ofereixen diversos temes per a dissenyar projectes i activitats sobre el terreny.

4. Sol·licitud

Els artistes que vulguin optar a la beca han d’enviar: a resident@naucoclea.com  en un sol document pdf amb l’assumpte “Beca Unseen Arts/Nau Côclea”

– Nom, adreça, telèfon, web, correu electrònic del participant

– Projecte de recerca a desenvolupar a Singapur. S’entén per projecte una proposta oberta. (En acabar l’estada l’artista presentarà a Singapur el treball realitzat que pot estar en procés)

– currículum vitae

– material audiovisual de suport (Opcional. Enllaços a pàgines web, etc)

 

5. Terminis

El termini de recepció de sol·licituds finalitza el dia 31 de juliol de 2015.

El jurat de selecció  estarà format per:

Carme Sais directora del Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona

Irene Jimeno en nom del col·lectiu Singcat

Clara Garí  directora de la Nau Côclea de Camallera Nau Côclea

Anna Dot, artista i investigadora cultural, membre del col·lectiu Morir de Frio

 

El jurat preseleccionarà tres projectes que proposarà a Unseen Art Initiatives/Brack de Singapur. Ells faran la selecció definitiva de l’artista guanyador de la beca. El resultat es comunicarà a tots els participants abans del dia 10 de setembre de 2015. Un cop seleccionat, l’artista haurà de començar l’estada a Singapur d’acord amb Unseen Art Initiatives i sortir cap a Singapur abans del 10 de desembre de 2015.

 

6. Més informació

Els candidats/es poden trobar més informació sobre el context i l’espai de la residència a www.naucoclea.com

Art Residency Exchange_Spain_updated.compressed

6. Acceptació de les bases

La participació al concurs comporta l’acceptació de les seves bases i de la resolució del jurat.