PROGRAMA
Dia 24
DEBAT
CODI ÈTIC, UNA UTOPIA POSSIBLE
De 17h a 19h.
Amb la participació de: Plataforma assembleària d’artistes de Catalunya, Associació d’actors i directors, Xarxa d’Arts Visuals, Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya, Consell d’associacions de Catalunya, Associació de professionals de la dansa.
Activitat gratuïta. Aforament limitat.

Presentació del projecte Mapatge dels Espais de Producció i Creació de Catalunya
De 19h a 19:30h.
A càrrec de: Spora i Xarxaprod

jornades-xarxaprod
TALLER I
NOVES FORMES DE GOVERNANÇA DELS ESPAIS DE CREACIÓ I PRODUCCIÓ CULTURAL AUTOGESTIONATS
De 9:30h a 14h.
A càrrec de: AMADOR FERNÁNDEZ-SAVATER, filòsof, investigador independent i escriptor i editor, impulsor de moviments com el 15M, entre d’altres.
El taller tractarà alguns dels problemes amb els que diferents formes d’autoorganització es troben dia a dia. El taller també vol anar més enllà del problema organitzatiu i repensar les concepcions mateixes de la política i dels béns comuns a través d’una mirada microscòpica i quirúrgica a diversos espais autogestionats, organitzativament complexes i abocats a l’eficàcia i l’eficiència en l’acompliment dels seus objectius.
Per apuntar-se al seu taller entreu aquí (les places són limitades):
https://entradium.com/entradas/noves-formes-de-governanca-dels-espais-de-creacio

TALLER II
MECANISMES PARTICIPATIUS EN LA GESTIÓ D’ESPAIS DE TITULARITAT PÚBLICA
De 9:30h a 14h.
A càrrec de: JUDIT FONT REDOLAD, coordinadora de l’Ateneu Popular 9Barris.
L’objectiu del taller és reflexionar en profunditat sobre les noves formes de participació que estan apareixent en els darrers anys en la gestió d’equipaments de titularitat pública. Quin és el rol de l’administració davant de la gestió comunitària? Quins són els mecanismes de participació que duen a terme aquests espais per tal de garantir una major accessibilitat i una distribució dels recursos més eficaç i democràtica?. A partir d’una sèrie de preguntes ens endinsarem en una nova lògica i obtindrem les claus per comprendre un nou concepte d’allò que és públic, més plural i participatiu.
Per apuntar-se al seu taller entreu aquí (les places són limitades):
https://entradium.com/entradas/mecanismes-participatius-en-la-gestio-despais

TERTÚLIA
PRESENTACIÓ/CONCLUSIÓ DELS TALLERS
De 16h a 17h.
Amb la participació de relators i talleristes.
Activitat gratuïta amb aforament limitat.

FESTA CLAUSURA
Amb les punxadiscos: Ana Toa Roja i Kunilinga Von Bismarck.
A partir de les 17h.

Sobre Xarxaprod:
Xarxaprod està formada per 23 espais, molts d’ells allunyats dels centres tradicionals de creació. Els seus membres són entitats, projectes o plataformes que ofereixen espais, recursos (tècnics i de gestió), mitjans (residencies, ajuts, beques i publicacions) i suport (formació, interlocució amb altres entitats, difusió i presentacions) pels processos de producció en l’àmbit de la creació i, en conseqüència, pels seus destinataris, els usuaris. Les seves funcions com a associació són: facilitar la interlocució davant les administracions públiques; facilitar la informació i comunicació entre tots els membres; organitzar cursos, seminaris, jornades i debats; vetllar pel compliment del codi de bones pràctiques dels centres de producció i creació.