Fem la ruta en col·laboració amb el Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera i la Càtedra Walter Benjamin de la UdG. Sortida de Portbou el 18 de novembre a les 8h. Gratuït. Cal inscriure’s a l’ajuntament de Portbou portbou@portbou.cat més informació whatsapp Nau Côclea 637880565.

El col·lectiu format per Diego g. Gabriela Soffer i Alberto Diez, ha rebut la Beca de Creació Walter Benjamin que atorguen el Centre de Creació Contemporània Nau Côclea i el Museu de l’Exili per a la realització d’aquest projecte. Amb la col·laboració de la Diputació de Girona, l’Espai Català Transfronterer, el Consell Comarcal de l”Alt Empordà i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El projecte gira al voltant de dues idees relacionades amb la persona i l’obra de Walter Benjamin. La primera és la de “la cadira on descansar”, el lloc on seure, l’espai i la tranquil·litat perdudes, com suggereix l’aiguafort de Goya, “Ya tienen asiento”.

La segona és el vagarejar, el camí, el recorregut, la fugida i també i també l’obra del filòsof sobre els passatges i l’art. Aquestes idees es relacionen amb el dadaisme i el surrealisme amb els quals Benjamin connectava mitjançant la crítica a la societat burgesa, l’exploració de l’irracional i dels mons onírics com a formes d’expressió artística i filosòfica.