https://walklistencreate.org/walkingevent/walking-arts-and-local-communities/

Walking Arts & Local Communities (WALC) és un projecte de cooperació artística, cofinançat per la Unió Europea, Europa Creativa, iniciat el gener del 2024 de quatre anys de durada.

Amb set socis de cinc països, WALC estableix un Centre Internacional per a la Recerca Artística i la Pràctica de les Arts del Caminar, a Prespa, Grècia, a la frontera amb Albània i Macedònia del Nord, i estableix un nou model per a artistes i organitzacions amb pràctiques comunitàries que beneficien les zones rurals i naturals de tots els socis. WALC es basa en el treball previ de centenars d’artistes i investigadors en una xarxa compartida que practica les Walking Arts com a mitjà de col·laboració, implicant els habitants locals, comprometent-se amb activistes i treballadors de la natura, joves artistes i comissaris, obert a un públic internacional.

Els socis que conformem el projecte som:

Visual March to Prespes, Universitat de Macedònia Occidental (Líder, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, UOWM, Grècia), walk·listen·create (WLC, Bèlgica), WalkLab2.PT Universitat de Minho, Centre de Creació Contemporània Nau Côclea, (CACN Catalunya, Espanya), Association Temps Reel (Gigacircus, França), Action Synergy SA (AS, Grècia), Escola de Gaasbeek (De School van Gaasbeek, SvG, Bèlgica).

Gràcies al suport europeu, WALC realitzarà dues trobades internacionals de Walking Arts a la reserva natural de Prespa i simultàniament s’organitzaran esdeveniments i residències dels socis, principalment a zones naturals i rurals dels seus països (Grècia, Bèlgica, França, Portugal, Espanya) , complementats amb activitats a altres països, prèvia convocatòria oberta. WALC conclourà el 2027 amb dues exposicions a museus de Grècia i Bèlgica.

Els esdeveniments físics van acompanyats d’esdeveniments horitzontals en línia, com ara formació, trobades, xerrades, tallers i processos artístics col·laboratius, a través d’una plataforma en línia que reuneix tots els socis, així com els artistes, el públic i les comunitats. El procés, de 4 anys de durada, està recolzat per una plataforma digital i en línia i un arxiu/base de dades digital relacionada amb el Caminar com a Pràctica Artística (Walking Arts).

WALC proposa un model innovador de cooperació transeuropea per a les pràctiques comunitàries, basades en el Walking Arts i proposa l’aparició de nous contextos per a l’art, més enllà del mercat de l’art establert, a través de l’experimentació i les noves xarxes artístiques, i com un terreny fèrtil per a les disciplines contemporànies i emergents. Respon a la necessitat de pràctiques artístiques basades en la comunitat que reforcin un dels principals propòsits de l’art: renovar la seva relació amb la societat, més necessària que mai al nostre món actual.

WALC és un dels esforços més importants realitzats recentment al sector de les Walking Arts. Descobriu com us en podeu beneficiar participant.