Dins els actes del tradicional simposi Walter Benjamin organitzat per la Càtedra Walter Benjamin, farem de nou la ruta Banyuls-Portbou dins el programa El Viatge de les Arts

El darrer passatge de Walter Benjamin” segueix la ruta que el pensador va fer entre Banyuls i Portbou. Clara Gari (guiatge i  lectures de l’autor) i   Marc Egea, músic ( taragot, duduk, veu i  flabiol).

public mirant ada i pep a la vinya red

Lisa Fittko, esposa d’un bon amic de Benjamin, va ser qui el va guiar des de Banyuls fins a Port Bou. La ruta que us proposem posa l’atenció sobre els terribles fets d’aquells dies però sobretot la posa sobre el filòsof, el creador, l’escriptor i el gran intuïtiu que va ser Benjamin. Tot caminant per  la ruta, entre Banyuls i Port Bou, caminarem també pels millors paisatges de la seva obra. Les lectures escollides per a la ruta 2013 van enllà de la seva dimensió com a filòsof . Revisarem i gaudirem d’alguns poemes infantils recollits per l’autor relacionats amb l’antisemitisme latent dels temps que precediren el genocidi i la Guerra Mundial.

El Viatge de les Arts és un programa de la Nau Côclea que proposa viatges a peu en companyia de creadors i artistes.