Exuvia red

 

Exuvia

Exposició d’objectes i restes d’Art D’Acció

Comissària Denys Blacker

Denys Blacker, Joan Casellas, Nieves Correa, Marta Vergonyós, Fina Miralles, Pep Aymerich, Ada Vilaró, Lesley Yendell, Ada Vilaró, Clara Garí, Lucho Hermosilla, Natalia Espinet, Montse Seró, Abel Loureda i Mireia Zantop

Del 26 de juliol al 17 d’agost obert de dimecres a diumenge de 19 a 21h.

 

Inauguració dissabte 26 de juliol a les 19 h.

26 de juliol a les 20 h. Accions del grup independent d’artistes d’art d’acció Corpologia.

Després hi haurà un sopar on la gent podrà compartir i conversar amb els artistes (preu del sopar 8€)

7 d’agost taller d’Art D’Acció a càrrec de Nieves Correa (preu del taller 20€ estudiants 15 €)

8 d’agost performance duracional de 10 a 18 h.

 

L’Exúvia és la cutícula o coberta exterior que abandonen els artòpodes després de la muda. Aquí el terme fa al·lusió als objectes que els artistes d’acció, els performers fan servir per realitzar les seves accions. Aquests objectes funcionen com un exoesquelet que ajuda a la muda: és a dir ajuden el performer a transformar i transformar-se.

L’Art d’Acció és una pràctica artística que consisteix a “fer” quelcom que transforma en el procés tant l’artista com el públic que comparteix l’experiència. En aquest sentit està més aprop del món experiencial que de les arts de representació: l’acció mai es teatre, ni coreografia.

En la tradició catalana i espanyola l’art d’acció te representants molt importants com ara Jordi Benito, Ester Ferrer, el grup Zaj, Llorenç Barber, Nieves Correa, i els mateixos Joan Casellas i Denys Blacker que es presenten en aquesta exposició.

Denys Blacker ha comissariat aquesta exposició que te com a eix vertebrador el grup independent d’artistes d’art d’acció Corpologia, fundat a Girona fa uns anys com una estructura oberta i horitzontal entre creadors. Aquests creadors han estat fortament influenciats pels esmentats performers de Catalunya i Espanya.

L’artista madrilenya Nieves Correa impartirà un taller d’Art d’Acció el dia 7 d’agost per a tots els públics, bàsicament experiencial i pràctic , centrat en les accions dels participants.