Patricia Fernández és l’artista convidada per la Nau Côclea a la Ruta Walter Benjamin que tindrà lloc el diumenge 28 de setembre dins el Col·loqui Walter Benjamin conduida per Clara Garí.

La ruta comença a l’Oficina de Turisme de Portbou el diumenge 28 a les 8 del matí. Un bus ens conduira a Banyuls. Cal inscriure’s al bus 972125161 el preu és de 5€

patricia fernadez rec

 

 

Des de fa quatre anys , la Nau Côclea inclou la ruta Benjamin en el seu programa El Viatge de les Arts un programa singular de recorreguts a amb l’acompanyament de creadors i artistes que aporten una nova mirada al patrimoni natural cultural i artístic del territori.

L’artista de Los Angeles Patricia Fernández ha estat convidada per la Nau Côclea a realitzar una residència i preparar aquest any Ruta Walter Benjamin dins el Col·loqui Walter Benjamin.

 

Patricia Fernández http://www.patriciafernandez.com/POD/POD%20Spain%20France.html

 

Desenvolupa un treball a cavall entre l’objecte, l’arxiu, el pensament i els recorreguts físics entre els quals destaquen els seus projectes de memòria al Pirineu català i aragonés.

L’artista ha creat una instal·lació en moviment expressament per a la ruta que porta el nom de Escrito con Objetos, de la qual es pot llegir informació més avall.

 

El recorregut serà acompanyat  per Clara Garí que ha treballat amb l’artista com a responsable curatorial del programa El Viatge de les Arts i del projecte d’enguany.

El camí que proposem posa l’accent sobre els terribles fets d’aquells darrers dies però també vol anar enllà dels esdeveniments històrics i donar a conèixer el pensador, el creador, l’escriptor i el gran intuïtiu que va ser Benjamin. Per això oferim cada any algunes lectures sobre el seu concepte d’història, de memòria, d’anonimat i multitud.

 

 

Escrito con Objetos. Instal·lació de Patricia Fernández

 

Subiré por el camino de Walter Benjamin con una maleta llena de objetos que son una colección de impresiones personales, y de las cosas que me rodean. Son impresiones pasajeras hechas con barro sin cocer, mediante un proceso sin acabar. Las piezas hechas en barro representan objetos ausentes, y son fragmentos que forman la identidad de una persona. Algunos de los objetos son tangibles: llave, suela de zapato o libro; otros son mas abstractos: llamada de teléfono, huerta de verano, dormir- que recuerdan lugares, acontecimientos o personas.

 

Las primeras impresiones, o copias de los objetos, están realizadas en la casa de mi familia. Aquí, las huellas de los objetos, y la copia en impresión no me pertenecen solo a mi; desde este punto de partida, desde la casa donde nací, los objetos y las memorias forman parte de nuestra historia colectiva, son míos y de mis antepasados. Los objetos son copias y a la vez originales; son objetos de memoria que representan una ausencia y viven en un estado de continuum. La maleta en la que viajan los objetos tiene su propia historia. Es una maleta construida por mi abuelo en los años 40 para transportar sus enseres personales.