IMG_0608

Convocatòria Internacional dirigida a creadors que vulguin realitzar un treball de recerca en residència al Centre de Creació Contemporània Nau Côclea durant 2015

Oberta a projectes d’arts visuals, música i composició, dansa i coreografia, performance, escriptura i pensament. Els projectes s’admeten en totes les seves fases, des de la concepció inicial fins la producció final.

S’ofereix allotjament, espai de treball i eventualment suport tècnic i preproducció a projectes de les diverses àrees artístiques i interdisciplinaris.
 L’objectiu de les residències és oferir a l’artista les condicions idònies d’espai, concentració, suport tècnic, coneixement i equipaments per a fer la seva recerca, dins les nostres possibilitats.

Espais disponibles i durada de les residències
Les residències inclouen l’allotjament dels artistes (màxim 4).
 L’allotjament consisteix en una caseta independent amb dues habitacions dobles, petita cuina, bany i sala d’estar. La caseta es troba en un entorn natural de camps i boscos. La calefacció és una estufa de llenya. Els artistes poden utilitzar també l’oficina comú (50 m2, biblioteca/sala de reunions i equips informàtics) i la sala de treball (80m2 nets amb petita columna central. Terra i murs de formigó).
La durada mínima per a la modalitat de Residències de Creació és de 7 dies i la màxima de 90.

Quota de manteniment i recursos que s’ofereixen
Els residents paguen una quota que es destina al manteniment de la residència: aigua calenta, llenya, llum, neteja, reparacions, wi-fi i mobiliari. L’import de la quota depèn del numero d’ocupants de la caseta:

– 1 ocupant 10 € diaris
– 2 ocupants 14 € diaris (7 € per persona)
– 3 o 4 ocupants 20 € (5-6  € per persona)

La quota pot ser intercanviada per obra o serveis dels artistes. Cal solicitar l’intercanvi per correu electrònic a resident@naucoclea.com
La residència no inclou ni els desplaçaments ni les dietes de manutenció.
És possible la utilització d’alguns recursos de la Nau Côclea: projector de vídeo equip de so, etc. A l’apèndix podeu consultar les característiques dels espais i la llista de recursos.
El personal de Côclea ajuda els artistes a fer els contactes necessaris amb la població local i els proveïdors de materials i serveis relacionats amb la seva recerca.

Presentació de sol·licituds
. Les sol·licituds per a l’any 2014 es poden enviar fins el 15 de febrer de 2015
Els artistes que desitgin acollir-se a aquesta convocatòria han d’enviar per correu electrònic a resident@naucoclea.net un sol document, etiquetat amb el nom del responsable del projecte que inclogui:

– Dades de contacte del responsable del projecte.
– Número de residents previstos.
– Calendari per al qual se sol·licita la residència amb opcions alternatives (si hi ha).
– Espais que utilitzarà (allotjament / sala de treball /oficina/ exteriors)
– Una carta a la qual l’artista es compromet explícitament, si és escollit, a realitzar la residència dins les dates previstes i segons les condicions de les bases.
– Una descripció del projecte (màxim 3 fulls amb un màxim 3 
fotografies format jpg i enllaços a Internet: web, bloc, youtube, myspace, vimeo…).
– Un breu currículum (màxim 1 full).
– Una relació amb calendari del material de la Nau Côclea que es preveu utilitzar.

No s’admetran projectes enviats exclusivament per via postal.

Composició del jurat
El jurat de les residències de creació estarà composat per professionals del sector, per una persona del Bòlit centre d’Art de Girona i per l’equip de la Nau Côclea.

Resolució de la convocatòria i acceptació de les bases
El resultat de la convocatòria de 2015 es comunicarà per correu electrònic als interessats i es farà públic a la pàgina web de la Nau Côclea durant la primera setmana de març.

El fet de participar a aquesta convocatòria pressuposa l’acceptació de les bases

APPENDIX. CARACTERÍSTIQUES DE LA RESIDÈNCIA

  • Residència
- 30m2- 2 habitacions 1 amb un llit doble i 1 amb dos llits individuals
- petit saló, bany i petita cuina
- wifi, estufa de llenya, nevera, ús de rentadora

  • Sala de treball
- 80 m2, ciment gris i llis a les parets, sostre i terra, sense finestres,
alçada de 3′10 mts.

  • Exteriors
- 8.000m2 d’ús restringit, segons el tipus de projecte.

  • Equips: equip professional de so (PA, taula mescles, microfonia), 2 projectors video, ordinador Macbook , lectors dvd, biblioteca/mediateca