Inscripcions a l’Oficina de Turisme de Portbou abans del dia 15 de novembre de 2020. T. (0034) 972 125 161

Una vegada més farem el camí per on l’activista Lisa Fittko va acompanyar Walter Benjamin pel camí de frontera al final del qual va trobar la mort. Enguany l’artista convidada a la ruta Walter Benjamin és la libanesa Wafa Aoun. La seva obra està travessada pels esdeveniments personals, familiars i territorials que han condicionat l’història del Líban els darrers anys i és un exemple de com aquests esdeveniments dels quals tenim sovint notícies de caire polític o mediàtic, nien als cors i a les ments de les persones fins fer part de la seva història personal. L’artista ens proposa la instal·lació i performance Notes on a Becoming Piece

Notes on a Becoming Piece és una instantània poètica del moment en què decidim partir d’un lloc al qual creiem pertànyer a la recerca d’un destí inexistent. Amb un impuls nòmada, volia crear una peça que li pogués escaure a qualsevol lloc on jo m’hi trobés. Però com crear una obra sent ella mateixa un lloc transitori en constant reconstrucció? Aquesta obra es desplega en un camí, un viatge sense fi on la pàtria es converteix en un miratge, un espai imaginari que permet la imaginació, la projecció i una infinitat de possibilitats. Les meves notes prenen la forma d’un teixit, que marca una presència, una absència o simplement que deixant un rastre. És un viatge interior que es concreta en un diàleg amb els llocs per on passo. Wafa Aoun

La Ruta Walter Benjamin es realitza en col·laboració amb el Centre de Creació Contemporània Nau Côclea de Camallera i el Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera com a part del VII col·loqui internacional de la Càtedra Walter Benjamin de la UdG