Azucena Momo – Foto Maria Alzamora 2020

Azucena Momo, empordanesa, és una jove artista multidisciplinar basada en la recerca del moviment i la poesia. S’ha format en Humanitats, Performing Arts i Formació del Professorat d’ensenyament Mitjà.

Actualment l’artista experimenta amb espais no convencionals, generalment vinculats a la natura, on es puguin generar intervencions que incloguin la paraula, el moviment i les arts audiovisuals. Li interessa especialment el format sonor, així com les dramatúrgies no lineals que ofereixen els formats digitals, amb edicions i post-producció i que poden ser distribuïdes mitjançant les principals plataformes de reproducció de vídeo i àudio a internet.

És creadora i directora del grup de recerca escènica Irregulars. També ha treballat en els àmbits de l’educació i la comunicació.

El projecte guanyador Transportar les veus  se sitúa a mig camí entre el Walking Art i el podcast i s’inspira en els treballs radiofònics de Walter Benjamin. Transportar les Veus investiga les converses que es generen quan hom camina, sola o acompanyada. Converses que s’activen des del cos, un cos en moviment i per tant un cos radial i porós que absorbeix tot allò que te al seu voltant i s’insereix en el paisatge i en les diferents atmosferes  per les quals transita.

En el camí, amb la complicitat de tots els i les participants hi haurà un treball d’enregistrament sonor de les converses i veus que serà l’origen del podcast posterior en el qual s’integrarà la ruta amb les referències benjaminianes.

Website https://azmomo.cargo.site/

La ruta Walter Benjamin es farà el dissabte 19 de novembre en el context del Col·loqui Walter Benjamin organitzat per la Càtedra Walter Benjamin de la UdG, el Memorial Democràtic i el Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera. El Centre de Creació Contemporània Nau Côclea hi col·labora amb aquesta activitat artística, amb la intenció de fomentar el coneixement de Walter Benjamin com a pensador crucial per a la creativitat contemporània. Aquest any en fa 10 que es convoca la Beca.