Enguany el XOC torna al seu format presencial, i tindrà lloc el proper 23 de novembre de 9 a 16.30 h a la Nau Bostik de Barcelona. Abans, però, el XOC d’enguany proposa una activitat prèvia, gratuïta, que tindrà lloc dimecres 17 de novembre, de 12 a 14 h a la Nau Côclea de Camallera. Es tracta d’una taula rodona per parlar de cultura i Ruralitat des de la ruralitat.
Quina és la realitat de la gestió cultural fora de Barcelona i la seva àrea metropolitana? Com es relacionen els gestors i les gestores culturals de les zones rurals amb la resta d’agents del seu territori? Què vol dir “audiències disperses” i què vol dir “sectors transversals” en el món de la cultura i de les arts? Per què hi ha artistes que han decidit marxar de les ciutats i tornar a començar en un poble petit? I quin és el significat d’un projecte cultural nòmada? Per respondre a aquestes preguntes i per escoltar inquietuds, propostes i nous plantejaments hem convidat a conversar uns quants projectes que tenen una cosa en comú: com a professionals treballen lluny de les grans ciutats i personalment viuen i arrelen a les petites comunitats rurals que els han acollit.
En aquesta taula rodona hi ha una cadira buida. Pots seure i participar.
L’activitat l’acull la Nau Côclea, un Centre de Creació Contemporània dedicat a la creació i producció de projectes de creació, amb especial atenció a les arts interdisciplinàries, l’art sonor i la performance. Produeix i acull presentacions d’exposicions, i ofereix formació per a creadors i divulgació artística. A més, disposa d’un programa de residències.
Amb Prisca Villa (Mutte Cultural), Iñaki Alvarez i Ariadna Rodríguez (nyamnyam) i Jesús Vilamajó (Festival Errant). Moderació a càrrec de Clara Garí.
IMPORTANT: La inscripció és gratuïta però l’aforament és limitat. Per això és imprescindible que t’hi inscriguis, o que ens avisis en cas que finalment no puguis venir.
El XOC és una trobada de professionals de la gestió cultural per a treballar, crear i imaginar el sector des d’una perspectiva compartida. Des de 2001 l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural organitza un Simposi sobre la professió que des de 2015 pren forma com a XOC (Xarxa, Oberta i Comunitat). Des de 2019 es canvia el format converint-la en una jornada disruptiva i participativa on a través de la intel.ligència col·lectiva es reflexiona, s’aprén i es comparteix sobre noves tendències en gestió cultural. És una jornada pensada i comissariada per la Comissió de Desenvolupament de l’APGCC.

Consulta la programació i els/les ponents de tota la jornada